Werken bij ZGT

 

We hebben aandacht voor de mens. Voor de professional, de vrijwilliger en de patiënt. Dat komt terug in goed werkgeverschap én in onze zorg- en dienstverlening. We zijn koploper in aantrekkelijk werkgeverschap, met focus op duurzame inzetbaarheid in de regio Twente. Daarmee spelen we in op de krapte op de arbeidsmarkt. Als ZGT willen we er de komende jaren alles aan doen om voldoende bekwaam personeel te werven en te behouden. Niet alleen zorgprofessionals, maar ook andere professionals, zoals IT-specialisten. We besteden daarom continu aandacht aan het optimaliseren van opleiding en wetenschap.
 

 

Traineeship acute zorg


Het traineeship acute zorg is een ontwikkeltraject van 12 maanden waarbij de verpleegkundige trainee ervaring opdoet binnen diverse patiëntenstromen op de Spoedeisende hulp (SEH), Intensive Care (IC), Hartbewaking (CCU), Recovery en de Acute Opname Afdeling (AOA). Lees meer

Werken op de SEH


Op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van ZGT komen jaarlijks ongeveer 30.000 patiënten binnen met verschillende aandoeningen. Dit varieert van een blindedarmontsteking tot een ernstig zieke patiënt. Joyce Schutten en Jarno Bolier zijn spoedeisende hulp verpleegkundigen. Hun werk is afwisselend, uitdagend en soms heftig. Zij vertellen waarom zij voor de spoedeisende hulp kozen. Lees meer

Werken bij anesthesie 


Een operatie is niet niks. Iemand naast je die je een gerust gevoel geeft is dan heel fijn. Sem Plecht is anesthesiemedewerker (-assistent). Voor, tijdens en na de operatie maakt hij het verschil voor patiënten. En zorgt ervoor dat hun zorgen achteraf meestal onnodig bleken. Sem geeft graag een inkijkje in zijn werk. Lees meer

Wetenschap

 

ZGT heeft wetenschap hoog in het vaandel staan. Door wetenschappelijk onderzoek kunnen expertisegebieden ontwikkeld worden, wordt patiëntenzorg kwalitatief beter, kan bijgedragen worden aan nieuwe richtlijnen en standaarden en wordt naamsbekendheid opgebouwd. Wetenschappelijk onderzoek is van groot belang voor de medische professional om zich te blijven ontwikkelen en scherp te blijven. Bovendien maakt wetenschappelijk onderzoek voor veel medische professionals hun vak extra interessant. Ook voor de jonge onderzoekers zijn er veel kansen.

 

 

ZGT Academie

 

ZGT is een opleidingsziekenhuis dat professionals in de zorg opleidt en waarde hecht aan deskundigheid. De ZGT Academie coördineert en ondersteunt opleiding, onderwijs en onderzoek in verschillende beroepen, waaronder verpleging, medische en paramedische disciplines, onderzoekers en facilitaire ondersteunende beroepen. Hierbij wordt ingezet op het ontwikkelen van vaardigheden en het stimuleren van creativiteit. De ZGT Academie bevordert een sterke leercultuur en structuur en staat open voor iedereen die betrokken is bij opleiding, onderwijs of onderzoek binnen of in samenwerking met ZGT.

Ook biedt ZGT verschillende mogelijkheden voor stages. Zowel op mbo, hbo als universitair niveau kunnen studenten praktijkervaring opdoen.

 

 

Wonen en werken in Twente


Twente is een mooie, dynamische en afwisselende streek waar de rust, ruimte en natuur op de voorgrond staan en een hoge kwaliteit van wonen brengen. Naast dat het ruim, groen en betaalbaar is, biedt Twente ook veel faciliteiten. Zo heeft de streek tientallen musea, zijn er veel sportverenigingen of sportscholen en biedt bijvoorbeeld het centrum van Hengelo of Enschede je de ruimte om een middag te shoppen. Ook de aanwezigheid van de UT en de Hogeschool Saxion dragen bij aan een jonge, dynamische en moderne samenleving.

Contact

Telefoonnummer: 088 708 51 32
E-mail: recruitment@werkenbijzgt.nl
Adres: Geerdinksweg 141, 7555 DL, Hengelo