Vrijwilligerswerk

Het ziekenhuis is voor veel patiënten en bezoekers onbekend terrein. Dat brengt emoties met zich mee en kan mensen onzeker maken. ZGT gelooft in een persoonlijke benadering, als vrijwilliger speel je hier een belangrijke rol in. De éxtra tijd en aandacht van onze 200 vrijwilligers draagt eraan bij dat onze patiënten en bezoekers zich meer op hun gemak voelen.

Er zijn veel activiteiten waarmee vrijwilligers de professionals in ons ziekenhuis ondersteunen. Bijvoorbeeld als vrijwilliger op een van de poliklinieken of afdelingen. Vrijwilligers worden ook ingezet als gastvrouw/-heer om onze patiënten welkom te heten in de centrale hal en brengen en halen patiënten in de shuttle naar de betreffende afdeling.

 

Onze vrijwillliger vacatures

 • Shuttelbus
 • Pendelbus
 • Koffie schenken
 • Gastenbegeleider
 • Help-vrijwilliger

Shuttelbus

Pendelbus

Koffie schenken

Gastenbegeleider

Help-vrijwilliger

 

Meer weten?

Het verschil maken en ook thuiskomen met bijzondere verhalen over je vrijwilligerswerk bij ZGT of wil je meer informatie? Mail naar vrijwilligers@zgt.nl. We vertellen je er graag meer over. Of bekijk de vacatures voor vrijwilligerswerk en solliciteer direct. Je kunt geen open sollicitatie sturen

 

Over onze vrijwilligersvacatures
 

Er zijn veel activiteiten waarmee je als vrijwilliger de professionals in het ziekenhuis kunt ondersteunen. Je kunt werken op een van de poliklinieken of afdelingen, als gastvrouw/-heer om onze patiënten welkom te heten in de centrale hal. Of als shuttle chauffeur om patiënten van en naar afdelingen te brengen.
 

Gastenbegeleiding (diverse afdelingen)

Gastenbegeleiders in ZGT zijn (samen met collega's) verantwoordelijk voor de gastvrije ontvangst van de bezoekers op de diverse afdelingen of in de centrale hal. Zij zorgen voor een warm onthaal en verwijzen de bezoekers door naar de afdeling of kamer of begeleiden de bezoekers zelf naar de juiste plek. Op afdelingen zijn er ook diverse andere kleine taken die per dag verschillen.

 

Pendelbus chauffeur (Almelo en Hengelo)

Een pendelchauffeur beschikt over ruime ervaring en over de benodigde opleidingen. De chauffeur legt een rijvaardigheidstest af vóór ze aan de slag gaan. Natuurlijk staat de veiligheid van de patiënt én/of medewerker hoog in het vaandel. Een chauffeur is in het bezit van een geldig rijbewijs B(E).

 

Shuttle chauffeur (Almelo en Hengelo)

In ZGT moeten patiënten en bezoekers soms grote afstanden afleggen. De shuttle chauffeur is verantwoordelijk voor het verzorgen van het vervoer van de gasten in het ziekenhuis naar zowel de poli’s als de verpleegafdelingen op de begane grond of de 1e etage (alleen Almelo). Dit kan op verzoek van de patiënt/bezoeker zelf, maar ook op verzoek van de receptie of afdeling.

HELP-vrijwilliger (Almelo)

De HELP-vrijwilliger bezoekt verschillende patiënten op diverse afdelingen.

Oudere patiënten hebben tijdens een ziekenhuisopname een grotere kans verward te raken en/ of fysiek achteruit te gaan. Dit risico is kleiner als deze patiënten intensief begeleid worden, de HELP vrijwilliger levert een bijdrage aan deze begeleiding. Uiteraard wordt de vrijwilliger getraind voor ondersteuning van verschillende activiteiten; oriëntatie, eten, bewegen en activeren voor het voorkomen of beperken van verwardheid.

 

Koffie schenken (diverse afdelingen)

De vrijwilliger brengt aan het begin van de avond bij de patiënten een kopje koffie of thee en maakt een gezellig praatje. De vrijwilliger maakt 's avonds tussen 18.30 en 20.30 uur een rondje langs de kamers. Hij of zij zorgt er niet alleen voor dat de patiënten een lekkere kop koffie of thee krijgen, maar brengt ook het nieuws van de dag en maakt een gezellig praatje.

Wat verwachten we van jou?

Voor alle vacatures gelden ook algemene eisen. Wat verwachten we van je als je vrijwilligerswerk komt doen?

 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Een Nederlands paspoort, ID-kaart of verblijfsvergunning met geldig buitenlands paspoort;
 • Leergierigheid: bereidheid om trainingen te volgen indien jouw werkzaamheden dat vragen;
 • Minimale leeftijd van 18 jaar;
 • Digitale vaardigheden; je hebt regelmatig contact via e-mail, WhatsApp en het vrijwilligersportaal waarop de laatste ontwikkelingen ten aanzien van vrijwilligerswerk gedeeld worden;
 • Fysiek in staat zijn om lange afstanden af te leggen en lang te staan;
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), de kosten hiervan wordt door ZGT vergoed. De link voor het aanvragen van jouw VOG, ontvang je pas nádat jij jouw vrijwilligersovereenkomst ondertekend retour hebt gestuurd.

Meer informatie
 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Voor algemene vragen over vrijwilligerswerk kun je mailen naar vrijwilligers@zgt.nl. Wil je meer weten over een vacature? Er staan contactgegevens onderaan de vacature. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Judith Broekhuis, projectmedewerker Gastvrijheid. Zij is op maandag, dinsdag en donderdagochtend bereikbaar via vrijwilligers@zgt.nl en telefonisch op 06 20 03 23 95.
 


 

 

Contact

Telefoonnummer: 088 708 51 32
E-mail: recruitment@werkenbijzgt.nl
Adres: Geerdinksweg 141, 7555 DL, Hengelo